ГоловнаКультура

Реставрація столичного Будинку вчителя почнеться найближчим часом, - заступник голови КМДА

Після реставрації туди повернеться Музей Української революції 1917-1921 років.

Реставрація столичного Будинку вчителя почнеться найближчим часом, - заступник голови КМДА
Фото: wikipedia.org

Реставрація Будинку вчителя почнеться найближчим часом, оскільки історична будівля потребує відновлення. Про це заявив заступник мера Валентин Мондрієвський, передає прес-центр КМДА.

Сьогодні історична будівля потребує відновлення, існує реальна небезпека для самої будівлі, його орендарів і людей.

"Зараз стан будівлі, відповідно до обстеження ще два роки тому, в незадовільному стані. Фактично будівля руйнується без відповідних робіт з відновлення, і ми не можемо дозволити її втратити або довести ситуацію до людських жертв. Тому ми змушені терміново почати реставрацію Будинку вчителя", - наголосив Мондрієвський.

Він також зазначив, що після реставрації будівлі туди повернуться всі некомерційні організації, зокрема і Музей Української революції 1917-1921 років.

"Це наша пам'ять і наша гордість. Тільки за останні 15 років наша країна пережила дві революції. Ми повинні пам'ятати, що боротьба за незалежність держави почалася не вчора, а сто років тому. І такий музей заслуговує отримати найкращі умови для перебування", - сказав заступник мера.

Про початок реставраційних робіт усіх орендарів попередили заздалегідь.

Нагадаємо, в січні 2019 року Євген Нищук повідомляв, що біля пам'ятника Грушевському, який розташований біля Будинку вчителя, можуть установити пам'ятник Симону Петлюрі. 

"Я думаю, що в рамках реставрації будівлі, що тісно пов'язана з Українською Народною Республікою, одне з можливих місць може бути саме біля Будинку вчителя", - говорив тоді міністр культури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram