ГоловнаКультура

Американська кіноакадемія вручить почесний "Оскар" Девіду Лінчу

Нагороду також отримають Ліна Вертмюллет і Вес Стьюді.

Американська кіноакадемія вручить почесний "Оскар" Девіду Лінчу
Дэвид Линч
Фото: EPA/UPG

Рада керівників Американської академії кіномистецтв вирішила нагородити кінорежисера Девіда Лінча почесною премією "Оскар" за видатний внесок у кінематограф (Academy Honorary Award). Про це повідомляють на сайті академії.

Почесної відзнаки за внесок у кіно також будуть удостоєні італійська режисерка Ліна Вертмюллер і американський актор Вес Стьюді, а актриса Джина Девіс отримає нагороду ім. Джина Гершолта, яку вручають за видатний внесок у справу гуманізму.

"Ці нагороди, що присуджуються Академією щорічно, відзначають людей, які присвятили себе творчому життю і зробили видатний внесок у нашу галузь і за її межами", - зазначив президент Академії Джон Бейлі.

Вручення нагород відбудеться на спеціальній церемонії в Лос-Анджелесі в розважальному комплексі Hollywood and Highland Center 27 жовтня.

Нагадаємо, Девід Лінч є представником американського незалежного кіно, володарем "Золотої пальмової гілки" Каннського фестивалю і "Золотого лева" Венеціанського кінофестивалю за внесок у світовий кінематограф.

За свою кар'єру Лінч зняв 10 повнометражних картин, і чимало з них стали класикою кіно. Найбільшу популярність у широкої публіки Лінч отримав після виходу містичного серіалу "Твін Пікс" (Twin Peaks, 1990-1991). Фільми Лінча вирізняються елементами сюрреалізму, атмосферою жаху і мрій, дивними образами і оригінальною музикою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram