ГоловнаКультура

У Нью-Йорку відкрилася виставка картин політв'язня Сущенка

Вхід вільний для тих, хто зареєструвався на сайті.

У Нью-Йорку сьогодні відкрилася виставка картин українського політв'язня, кореспондента "Укрінформу" Романа Сущенка. Про це повідомило представництво України в ООН.

Виставка називається "Чорнило, цибулиння і буряковий сік".

Виставка включає презентацію історії Сущенка, його ув'язнення і звинувачень. Рідні та друзі журналіста також записали відеозвернення до глядачів.

"Роман Сущенко - не шпигуни і не повинен перебувати у в'язниці, він жертва утисків свободи слова, він художник і українець", - відзначають організатори.

Виставка відкрилася за адресою 2 E 79 street, в приміщенні Українського інституту Америки. Вхід вільний за умови реєстрації на сайті.

Раніше виставки картин Сущенка проходили, зокрема, в Києві, Кишиневі, Варшаві, Парижі, Брюсселі.

Нагадаємо, власного кореспондента "Укрінформу" у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 йому пред'явили звинувачення в шпигунстві. 4 червня 2018 року московський суд засудив Сущенка до 12 років позбавлення волі в колонії суворого режиму, його етапували в колонію №11 в Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробін).

Вирок Сущенка включили до позову України проти Росії в ЄСПЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram