ГоловнаКультура

Серіал із Зеленським у головній ролі став недоступним у Росії

Відео тимчасово заблоковано Youtube на прохання правовласника.

Серіал із Зеленським у головній ролі став недоступним у Росії
Фото: Слуга Народа/Facebook

З 22 травня у Росії стало неможливо подивитися на Youtube український серіал "Слуга народу", де головну роль - роль українського президента - зіграв Володимир Зеленський, який став президентом України. Це зроблено на прохання правовласника, передає Інтерфакс-Україна.

Раніше весь серіал був доступний на Youtube в офіційному каналі студії "Квартал 95", яка зняла цей серіал. Кількість переглядів кожної серії сягала декількох мільйонів. Але з 22 травня Youtube за посиланнями на всі серії повідомляє, що відео недоступне, причому в одній країні.

На запит "Интерфаксу" (Interfax.ru) про причини блокування серіалу для Росії компанія "Квартал 95" не відповіла.

Водночас, за інформацією "Ведомостей" відео було заблоковано Youtube саме на прохання компанії. Блокування тимчасове, скоро серіал знову буде доступний для росіян, повідомив представник "Кварталу 95" виданню.

Серіал "Слуга народу" став найуспішнішим телевізійним проектом України восени 2015 р. частка аудиторії в день прем'єри (за даними компанії Nielsen) перевищила 30% - йдеться на сайті студії "Квартал 95". Комедійний серіал з 24 серій йшов три сезони, в головних ролях знімалися актори студії "Квартал 95". Серіал купив для показу найбільший у світі онлайн-кінотеатр Netflix.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram