ГоловнаКультура

Кіберполіція закрила сайт Kinogo і ще 3 піратські онлайн-кінотеатри

Один зі спільників адміністрування піратських ресурсів - діючий співробітник Фіскальної служби України.

Кіберполіція закрила сайт Kinogo і ще 3 піратські онлайн-кінотеатри
Фото: cyberpolice.gov.ua

Правоохоронці разом з працівниками департаменту Кіберполіції припинили діяльність чотирьох піратських інтернет-ресурсів: kinogo.co.ua, uafilm.top, ukrfilm.top і kino-hd.top. Про це повідомляють на сайті Кіберполіції.

Адмініструванням піратських ресурсів займалися двоє братів віком 38 і 32 роки. Обидва - жителі Дніпропетровщини. Один зі спільників - діючий співробітник Фіскальної служби України. Зараз за місцем проживання творців піратських сайтів і в одному з регіональних управлінь Державної фіскальної служби України проведено обшуки.

Щодня ці онлайн-кінотеатри налічували понад 100 тис. переглядів, а сайт Kinogo був одним із найвідоміших піратських ресурсів у пошукових системах інтернету. За рекламу на цих сайтах чоловіки щомісяця отримували кілька тисяч доларів.

Фото: cyberpolice.gov.ua

"Для охоплення ширшої аудиторії вони поширювали інформацію про діяльність своїх ресурсів у соціальних мережах, створюючи відповідні публічні групи", - зазначено в повідомленні Кіберполіції.

Фото: cyberpolice.gov.ua

За результатами обшуків правоохоронці вилучили і направили на експертизу техніку, за допомогою якої здійснювалася діяльність піратських веб-ресурсів.

Фото: cyberpolice.gov.ua

У рамках розпочатого кримінального провадження триває досудове розслідування за ч. 3 ст. 176 (порушення авторських і суміжних прав) КК України. Спільникам загрожує штраф або позбавлення волі до шести років.

Нагадаємо, 3 травня 2019 року в Одесі відкрили центр кібербезпеки в управлінні СБУ. Центр оснащено потужними комп'ютерами, частина яких має вихід в інтернет, а частина підключена тільки до внутрішньої мережі інтранет. Це третій кіберцентр в Україні, подібні центри працюють ще в Сумах і Дніпрі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram