ГоловнаКультура

У київській галереї пройде виставка робіт Олега Голосія

Експозиція буде змінюватися, щоб представити роботи різних періодів, методів і сюжетів художника.

У київській галереї The Naked Room відбудеться виставка робіт художника Олега Голосія, якого куратори називають "ключовою фігурою української "нової хвилі" 1980-1990-х років".

Як зазначено в прес-релізі, виставка стане початком подій, присвячених Голосію: свого часу великі проекти, пов'язані з художником, відбудуться в Мистецькому Арсеналі і в Національному художньому музеї України. Так, на початку червня в Арсеналі відкриється велика ретроспектива художника.

"Творчість художника була альтернативою радянському академізму і стала новим самодостатнім напрямком у живописі, близькою до світових постмодерністських течій, - йдеться в прес-релізі. - Олег Голосій вражав гіпер-продуктивністю і швидкістю виконання. Він прожив лише 27 років, а створив більш ніж 300 живописних полотен. Вплив учасника відомого сквоту "Паризька комуна" на розвиток живопису в Україні складно переоцінити".

Виставка "Хлопчик і комета" відкриється 15 травня. До неї увійдуть живописні полотна Голосія, щоденники, ескізи, особисті фотографії з сімейного архіву. Організатори виставки зазначають, що презентація великих програмних полотен буде динамічною: упродовж чотирьох тижнів на центральній стіні галереї розміщуватимуть по черзі роботи, що представляють різні періоди і методи художника.

Фото: The Naked Room

"У постійному публічному доступі його роботи фактично відсутні, - розповідають Марія Ланько і Лізавета Герман, кураторки галереї. - Картини Голосія володіють неймовірною образністю, вони складні і таємничі. Але при цьому багато чого проясняють".

Виставка триватиме до 11 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram