ГоловнаКультура

Біля станції метро "Либідська" в Києві знесли столітній будинок заради новобудови

На цій ділянці хочуть побудувати ЖК «Французький квартал 2».

15 квітня на вулиці Великій Васильківській, 137 у Печерському районі знесли будівлю насосної станції, побудованої 1908 року. Про це повідомила киянка Аліна Кокошко, передає «Хмарочос».

Будинок в процесі зносу
Фото: Аліна Кокошко
Будинок в процесі зносу

Повідомляють, що мер Києва Віталій Кличко підписав рішення Київради про знесення будинку 14 березня.

Знесений будинок
Фото: Аліна Кокошко
Знесений будинок

Ділянку, на якій була розташована будівля, Київрада передала у власність компанії «Ліко-Холдинг» ще 2004 року. Зараз тут триває будівництво житлового комплексу «Французький квартал 2» компанії bUd development.

Фото: Аліна Кокошко

Так виглядав будинок взимку
Фото: Аліна Кокошко
Так виглядав будинок взимку

За словами Кокошко, поруч продовжують руйнувати будинок №141- комплекс тягової підстанції, побудований у 1930-х роках.

Комплекс тягової підстанції
Фото: Аліна Кокошко
Комплекс тягової підстанції

Тим часом КО «Київгенплан» оприлюднила план території в районі вулиць Великої Васильківської, Академіка Філатова, Анрі Барбюса, Тверській і бульвару Дружби Народів.

Згідно з планом, територію площею 40,5 гектара, на якій зараз деградовані території промислових підприємств, пропонують забудувати багатоповерховим житлом.

Проектний план
Фото: kievgenplan
Проектний план

Є навіть проектний план цих територій у великому розширенні.

Новий ДПТ передбачає будівництво житлових споруд заввишки 9-24 поверхи і окремих 30-поверхових будинків з підземними паркінгами.

"Французький квартал" з висоти
Фото: ЛУН.ua
"Французький квартал" з висоти

Приміщення громадського призначення будуть вбудовані в перші поверхи житлових будинків. Також в проекті передбачено будівництво школи зі стадіоном, два дитсадки, а також реконструкцію існуючого дитсадка.

Нагадаємо, 29 березня 2016 року в Києві біля Майдану Незалежності будівельники почали розбирати старовинний будинок за адресою Грушевського, 4б заради 42-поверхового новобудови.

У травні того ж року знесли 100-річний будинок за адресою Дмитрівська, 60/19, який знаходився в 500 метрах від цирку. Дмитрівська вулиця почала забудовуватися в другій половині XIX століття, переважно одно- і двоповерховими "зразковими" будівлями. Майже всю стару забудову знесли в 1980-х роках. Будинок 60/19, побудований в 1912-1913 роках, був одним зі збережених.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram