ГоловнаКультура

Колишній орендар кінотеатру "Київ" подав до суду на КМДА

Орендаря вчасно не попередили, що термін оренди продовжувати не будуть.

Колишній орендар кінотеатру "Київ" подав до суду на КМДА
Кинотеатр "Киев"
Фото: kino.i.ua

Колектив столичного кінотеатру «Київ» на початку квітня подав до суду на Департамент комунальної власності міста Києва через те, що чинному орендарю не продовжили договір оренди. Про це повідомляє прес-служба ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр «Київ».

У заяві зазначено, що Департамент комунальної власності Києва, всупереч закону, порушив переважне право КЦ «Кінотеатр «Київ» на продовження договору оренди. Ба більше, департамент не попередив орендаря про свої наміри не продовжувати термін оренди. На думку позивача, якщо орендаря не попереджають про припинення оренди - це означає, що йому автоматично продовжують договір, чого не сталося.

У зв'язку з цим на початку квітня колектив кінотеатру «Київ» звернувся до Господарського суду Києва з позовом про визнання дій Департаменту комунальної власності протиправними.

Судове засідання призначено на 6 травня 2019 року.

У повідомленні зазначено, що Департамент знав про те, що на нього подали в суд. Незважаючи на це, вчора, 15 квітня о 14:00 було проведено конкурс на право оренди приміщення кінотеатру «Київ».

КЦ «Кінотеатр «Київ» заявив, що буде відстоювати своє право на оренду кінотеатру в судовому порядку, залишаючись фестивальним центром столиці.

У коментарі для LB.ua директор ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр «Київ» Вілія Бондаренко підтвердила подачу позову. Вона підкреслила, що конкурс провели незаконно і фактично в дирекції кінотеатру «віджали».

Незважаючи на це, зазначила Бондаренко, на цей момент кінотеатр продовжує свою роботу. 17-21 квітня там відбудеться Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів.

Нагадаємо, протягом 20 років комплекс був у користуванні ТОВ "Культурний центр« Кінотеатр «Київ»", директором якого є Вілія Бондаренко. За останні роки роботи в кінотеатрі провели капітальний ремонт приміщень, обладнали його меблями і технікою за рахунок орендарів.

На початку 2019 року стало відомо, що кінотеатру "Київ" не продовжили термін оренди, і Київська міська державна адміністрація заявила, що має намір провести конкурс на нового орендаря будівлі кінотеатру "Київ".

Незважаючи на створену на сайті КМДА петицію на підтримку столичного кінотеатру "Київ", 15 квітня був проведений конкурс, на якому вибрали нового орендаря, яким стала компанія «Сінема Центр». Це мережа кінотеатрів, яка складається з трьох комплексів: в Одесі (ТРЦ "Фонтан Скай") - з 2007 року, Тернополі (ТРЦ "Подоляни") - з 2010 року, Києві (ТРЦ "Оушен Плаза") - з 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram