ГоловнаКультура

Продюсери фільму "Матриця" пропонували головну роль Сандрі Буллок

На роль Нео також свого часу погоджувалися Бред Пітт, Леонардо Ді Капріо і Вілл Сміт.

Продюсери фільму "Матриця" пропонували головну роль Сандрі Буллок
Кадр из фильма "Матрица"
Фото: IMDb

Головну роль в культовому фільмі "Матриця" Ларрі і Енді (зараз Лана і Ліллі) Вачовські продюсери пропонували Сандрі Буллок.

Як повідомляє IndieWire, продюсер картини Лоренцо ді Бонавентура розповів про можливі кастинг-рішення при підготовці до зйомок "Матриці".

"Ми пропонували роль стільком людям, я вже всіх не пам'ятаю, - розповідає продюсер. - Ми вже зневірилися. Пішли до Сандри Буллок і сказали:"Ми зробимо з Нео дівчину". Джоел Сільвер і я працювали з Сандрою на "Руйнівнику" і залишаємося хорошими друзями. Відправили їй сценарій і запитали, чи зацікавить її ця роль. Якби вона зацікавилася, ми б спробували змінити [стать головного героя]. Але ця роль їй тоді не підійшла".

У свою чергу, сама Буллок говорила в інтерв'ю, що їй пропонували роль Трініті. Рішення взяти на цю роль Кері-Енн Мосс, за словами актриси, і призвело до того, що фільм став хітом. Сама Буллок замість "Матриці" знялася в кримінальній комедії "Міс Конгеніальність".

На честь 20-річчя з виходу "Матриці" Бонавентура також розповів, що на роль Нео запрошували Бреда Пітта, Леонардо ді Капріо і Уїлла Сміта. Через те, що у Вачовські був за плечима тільки один фільм, студія Warner Bros хотіла затвердити на головну роль зірку, щоб окупити вкладення.

Бред Пітт був першим, хто погодився зіграти Нео, але в підсумку пішов з проекту через сильну втому після зйомок "Семи років в Тибеті". Ді Бонавентура розповідає, що наступним погодився Леонардо Ді Капріо, але пізніше теж відмовився: "Я не можу робити ще один фільм зі спецефектами відразу після "Титаніка". Третім кандидатом був Вілл Сміт, але йому не дали почитати сценарій, а просто, за його словами, розповіли про те, що фільм побудований на спецефектах і камері, крутиться на 360 градусів навколо героїв. Замість "Матриці" Сміт знявся в "Дикому, Дикому Заході".

Головна роль в "Матриці", нагадаємо, дісталася Кіану Рівзу, а фільм став хітом - при бюджеті в 63 млн доларів він зібрав у прокаті 463 млн. Вачовські пізніше зробили два сиквели, а за мотивами фільму також створили комп'ютерну гру, аніме-серіал і комікси.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram