ГоловнаКультура

Disney завершила придбання 21th Century Fox

Вартість кінокомпанії склала 71 млрд доларів.

Disney завершила придбання 21th Century Fox
Фото: userserve-ak.last.fm

Компанія Walt Disney Company завершила операцію з купівлі кінокомпанії 21st Century Fox. За угоду Disney заплатив більш ніж 71 млрд доларів. Про це повідомила прес-служба компанії.

За результатами угоди Disney отримає кіностудію 21th Century Fox, телеканали National Geographic, Sky і FX. Також у власність Disney перейде 30% стримінгового сервісу Hulu і авторські права на кінофраншизи, які знімає 21th Century Fox, і права на мультсеріал "Сімпсони".

Disney за підсумками угоди планує розширювати свій кінобізнес, а також суттєво збільшити свою частку на американському та світовому телебаченні, адже компанія отримає контроль над каналами не тільки в США, але і в низці інших країн, зокрема в Індії.

Переговори про придбання 21st Century Fox велися ще наприкінці 2017 року. Тоді Disney оцінив кінокомпанію на суму 52,4 мільярда доларів. Після цього конгломерат Comcast запропонував 65 млрд доларів за придбання більшої частини активів медіа-холдингу 21st Century Fox. Саме після цього Disney і оголосила про підвищення своєї пропозиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram