ГоловнаКультура

Куратори національного павільйону у Венеції запрошують до участі всіх українських художників

Усередині літака "Мрія", який, за задумом, повинен пролетіти над Венецією, буде інформація про художників.

Куратори національного павільйону у Венеції запрошують до участі всіх українських художників
Фото: www.labiennale.org

Куратори українського національного павільйону на 58-й Венеціанській бієнале оголосили, що кожен охочий український художник може стати частиною національного проекту.

Про це повідомляють на сайті Мінкульту, який виступає комісаром українського павільйону.

Нагадаємо, що куратори павільйону цього року - художники "Відкритої групи", які запропонували проект "Тінь "Мрії" падає на сади Джардіні".

Згідно із задумом, опівдні 9 травня 2019 року вантажний літак "Мрія", який є найбільшим у світі, пролетить над Венецією і кине тінь на сади Джардіні. "Усередині літака буде HDD-диск з інформацією про всіх нині живих художників і художниць України або художні колективи, які погодилися на участь у проекті", - йдеться на сайті міністерства. Для цього потрібно заповнити анкету на сторінці українського павільйону до 10 квітня 2019 року.

"Наш проект присвячено переосмисленню поняття міфу, його значення і впливу на українське сучасне мистецтво. Розповідь про "Мрію" - це алегорична форма присутності у Венеції", - розповідають куратори.

За результатами збору всіх даних створять архів, який у формі книги-довідника стане основою каталогу національного павільйону. Наповненням проекту стане не тільки тінь літака, а й міф навколо неї, пишуть куратори. Протягом шести місяців роботи бієнале в українському павільйоні, який цього року буде у венеціанському Арсеналі, проходитиме перформанс - розповідь "з уст в уста" про політ літака над Венецією в спеціально створеній для цього сценографії.

Тема 58-ї бієнале у Венеції - "Щоб ви жили в цікаві часи". Виставка буде проходити з 9 травня по 24 листопада 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram