ГоловнаКультура

KAZKA відмовилася їхати на Євробачення

"Нам не потрібна перемога будь-якою ціною. Наша місія - об'єднувати музикою, а не сіяти розбрат".

KAZKA відмовилася їхати на Євробачення
Фото: facebook.com/kazka.band

Група KAZKA, яка посіла третє місце в національному відборі на Євробачення, відмовилася представляти Україну на конкурсі в цьому році.

Про це йдеться в фейсбуці групи.

"Ми хочемо і вважали б за честь представляти Україну на Євробаченні. Ми вклали в це бажання багато сил, енергії, часу. Ми за цим ішли на нацвідбір. Але нам не потрібна перемога будь-якою ціною. Наша місія - об'єднувати людей своєю музикою, а не сіяти розбрат. Тому на пропозицію НСТУ у нас є чітка відповідь: ми не поїдемо в 2019 році на Євробачення", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, переможницею нацвідбору на Євробачення-2019 в цьому році стала співачка Maruv (Ганна Корсун). У частині українського суспільства це викликало обурення, оскільки співачка гастролює на території країни-агресора.

Maruv заявила, що готова відмовитися від гастролей у Росії заради Євробачення, але висловила незгоду з низкою інших пунктів запропонованого їй контракту. Зокрема, НСТУ заборонила їй будь-яку імпровізацію на сцені та спілкування з журналістами без дозволу, а також зажадала передати права на пісню. У разі порушення будь-якого з пунктів співачці загрожував штраф 2 мільйони гривень. У підсумку НСТУ і Maruv не змогли домовитися про контракт.

Група Freedom Jazz, яка зайняла друге місце в нацвідборі, не захотіла замінити Maruv.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram