ГоловнаКультура

Фільм "Фаворитка" Лантімоса отримав сім нагород Британської кіноакадемії

У Лондоні пройшла церемонія вручення нагород BAFTA.

Фільм "Фаворитка" Лантімоса отримав сім нагород Британської кіноакадемії
BAFTA

Історичний фільм "Фаворитка" грецького режисера Йоргоса Лантімоса отримав найбільшу кількість нагород Британської академії кіно і телевізійних мистецтв (BAFTA). Картина здобула сім нагород.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

На другому місці - драма мексиканського режисера Альфонса Куарона "Рома", яка виборола чотири нагороди.

Фільм "Фаворитка" отримав нагороду, зокрема, за найкращий фільм, оригінальний сценарій, дизайн костюму, зачіски і макіяж. Усього картина була заявлена у 12 номінаціях.

Англійська актриса Олівія Колман отримала премію BAFTA в номінації "Найкраща жіноча роль", зігравши британську королеву Анну. Найкращою актрисою другого плану було визнано Рейчел Вайс, яка виконала роль Сари Черчилль - близької подруги королеви.

Нагорода за найкращу чоловічу роль дісталася Рамі Малеку, який виконав роль вокаліста групи Queen Фредді Мерк'юрі в біографічній стрічці "Богемна рапсодія". Малек раніше був удостоєний за цю роль "Золотого глобуса", а також номінований на "Оскар".

Премію BAFTA часто називають індикатором майбутнього голосування журі Американської кіноакадемії. Вручення "Оскарів" цього року відбудеться 24 лютого. Серед гостей церемонії були голлівудські зірки першої величини. При цьому Леді Гага, яка зіграла з Бредлі Купером у картині "Зірка народилася", в Лондон не приїхала: вона обрала церемонію нагородження музичними преміями "Греммі", яка пройшла в США в один день з BAFTA.

Нагадаємо, лідером за кількістю нагород BAFTA минулого року стала кінокартина Мартіна Макдонаха "Три бігборди на кордоні Еббінга, Міссурі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram