ГоловнаКультура

У Лос-Анджелесі пройшла 61-ша церемонія вручення "Греммі"

"Золоті грамофони" вручили у 84 категоріях.

У Лос-Анджелесі пройшла 61-ша церемонія вручення "Греммі"
В Лос-Анджелесе прошла 61-я церемония вручения "Грэмми"
Фото: billboard.com

У Лос-Анджелесі відбулася 61-ша церемонія вручення найпрестижнішої у світі музичної премії - премії Національної академії мистецтв і техніки грамзапису "Греммі".

Про це повідомляє УНН.

"Золоті грамофони" вручають у 84 категоріях. Категорії "Альбом року", "Запис року", "Пісня року" і "Найращий новий виконавець" вважають найбільш значущими. На "Греммі-2019" номінували твори, які прозвучали в ефірах з 1 жовтня 2017 року до 30 вересня 2018 року.

У категорії "Пісня року" нагороди удостоєно композицію This Is America, виконану американцем Childish Gambino (справжнє ім'я - Дональд Гловер). Також у цій номінації нагороду отримали шведський композитор Людвіг Геренсен і американець Джеффрі Ламар Вільямс, більш відомий як Янг Таг.

Childish Gambino з композицією This Is America також завоював премію в категорії "Запис року".

Цього року число номінантів в основних категоріях уперше збільшено з п'яти до восьми.

Кантрі-виконавиця Кейсі Масгрейвс удостоєна премії Grammy в категорії "Альбом року" за роботу над альбомом Golden Hour. Вона також виграла Grammy за найкращий кантрі-альбом. Масгрейвс була удостоєна ще двох нагород: як автор найкращої пісні в стилі кантрі, а також за найкраще виконання композиції в цьому ж стилі.

Премії в категорії "Найкращий новий виконавець" удостоєна Дуа Ліпа.

Леді Гага, Аріана Гранде, кантрі-співак Віллі Нельсон завоювали Grammy в розділі сучасної популярної музики.

У номінації "Найкащий сольний поп-виступ" нагороду отримала Леді Гага за пісню Joanne.

У категорії "Найкращий традиційний вокальний поп-альбом" нагороду отримала платівка My Way Френка Сінатри у виконанні Віллі Нельсона.

У номінації "Найкращий вокальний поп-альбом" нагороду присуджено Sweetener (четвертий студійний альбом) Аріани Гранде.

Леді Гага з піснею Shallow завоювала Grammy в номінації "Найращий виступ поп-дуету або гурту".

Диск Colors співака, продюсера і автора пісень Бека отримав музичну премію Grammy в номінації "Найращий альбом альтернативної музики".

Лідеру рок-гурту Soundgarden Крісу Корнеллу посмертно присуджено премію Grammy в розділі рок-музики. Композиція When Bad Does Good Корнелла перемогла в номінації "Найращий рок-виступ".

Премії за найкращу рок-пісню удостоєно композицію Masseduction американців Джека Антоноффа і St. Vincent (справжнє ім'я Енні Ерін Кларк).

Найкращим рок-альбомом назвали диск From The Fires гурту Greta Van Fleet. Цей колектив у складі братів Джоша, Джейка і Сема Кізскі, а також їхнього друга Денні Вагнера був заснований у 2012 році в американському штаті Мічиган. Національна академія мистецтв і техніки грамзапису США виокремлює дебютний сингл колективу Highway Tune, який вийшов у березні 2017 року. Ця пісня п'ять тижнів трималася на першому місці в хіт-параді рокових композицій за версією журналу Billboard.

Репери Дрейк, Кендрік Ламар і Childish Gambino (справжнє ім'я Дональд Гловер) отримали Grammy в розділі реп, представленому в чотирьох номінаціях. У номінації "Найкраща реп-пісня", яку присуджують авторам творів, переможцем названо сингл God's Plan у виконанні репера Дрейка (Обрі Дрейк Грем). У номінації "Найкращий реп-виступ", в яку включають тільки сингли і треки, перемогли Кендрік Ламар, а також його колеги Джей Рок, Future і Джеймс Блейк з треком King's Dead.

У категорії "Найкраще виконання ритм-н-блюзу" володарем Grammy стала виконавиця Габріелла Вілсон з піснею Best Part.

Нагадаємо, 2018 року головним тріумфатором "Греммі" став Бруно Марс, який переміг у шести номінаціях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram