ГоловнаКультура

У річницю розстрілів на Майдані в Києві представлять виставу про "Розстріляне Відродження"

Головну роль у постановці зіграв ветеран АТО.

У річницю розстрілів на Майдані в Києві представлять виставу про "Розстріляне Відродження"
Фото: musictheatre.kiev.ua

У Київському муніципальному театрі опери та балету для дітей і юнацтва представлять новий спектакль "Розстріляне Відродження".

Як повідомляють у театрі, прем'єра відбудеться 20 лютого, в річницю розстрілів на Майдані 2014 року.

Головну роль у постановці виконає Олександр Рудько, учасник боїв під Гранітним і Золотим. Рудько - актор і учень Анатолія Паламаренка, відомого актора естради і майстра в творчих вузах. У 2014 році Олександр пішов зі сцени і воював на передовій.

"Головна роль у виставі - збірний образ Поета, який не хотів підкорятися жорстокій системі і в результаті загинув, захищаючи свій простір свободи та творчості, - розповідає директор і художній керівник театру Петро Качанов. - Незважаючи на те, що в постановці йдеться про іншу історичну епоху, в цій рішучості відстояти свободу ми бачимо певні алюзії на Майдан. Нам вдалося створити дуже символічну і глибоку постановку, без надриву і буквалізму".

У виставі прозвучить поезія авторів "Розстріляного Відродження" - Михайля Семенка, Василя Еллана-Блакитного, Михайла Драй-Хмари, Марка Йогансена, Олекси Слісаренка та інших.

Режисер-постановник - Дмитро Тодорюк. За його словами, на сцені буде мінімум декорацій, але емоційну складову "посилить хор, одягнений в уніформу тієї епохи - гулагівські фуфайки".

У музичній складовій постановки взяв участь відомий бандурист Роман Гриньків.

Прем'єрні покази вистави "Розстріляне Відродження" відбудуться 20 і 23 лютого 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram