ГоловнаКультура

Громадянина України затримали за крадіжку картини Ренуара у Відні

У 2005 році він був судимий за крадіжку Айвазовського з українського музею.

Фото: Dorotheum

У грудні 2018 року в Нідерландах за підозрою у крадіжці картини Ренуара з віденського аукціонного дому Dorotheum був затриманий 59-річний громадянин України.

Про це пише австрійське видання Kurier.

З 28 грудня українець перебуває під вартою у Відні. Видання називає його професійним злодієм, так в 2005 році він вже був засуджений на батьківщині за крадіжку картини Івана Айвазовського в українському музеї.

Кримінальна поліція Відня вважає, що українець брав участь у крадіжці картини Ренуара в складі злочинної організації. Двоє його спільників і пейзажне полотно розміром 27 см на 40 см зникли. Картина датована 1895 роком, її вартість оцінюють в 120-160 тисяч євро.

Слідчі вважають, що потенційний покупець краденої картини може перебувати в Північній Європі, оскільки затриманий українець купував квитки для себе і спільників на літак до Швеції.

Нагадаємо, картину імпресіоніста П'єра Огюста Ренуара вкрали 26 листопада 2018 року. Троє чоловіків піднялися на другий поверх аукціонного будинку, де витягли картину з рами і одразу розійшлися. Вони покинули будівлю різними шляхами, двоє з них несли великі сумки для покупок.

Фото: twitter.com/lpdwien

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram