ГоловнаКультура

На підтримку кінотеатру "Київ" створили петицію

У ній від київської влади вимагають не допустити припинення роботи кінотеатру.

На підтримку кінотеатру "Київ" створили петицію
Кинотеатр "Киев"
Фото: kino.i.ua

На сайті КМДА створили петицію на підтримку столичного кінотеатру "Київ".

Як відомо, 4 січня 2019 року закінчився термін договору про оренду будівлі кінотеатру, яка перебуває в муніципальній власності. Будівлю орендує ТОВ "Культурний центр «Кінотеатр «Київ»", директор якого - Вілія Бондаренко.

Поки що кінотеатр "Київ" працює, але з приводу продовження термінів оренди нічого не відомо.

У петиції, зареєстрованій на сайті КМДА, йдеться, що після закриття кінотеатрів "Україна" і "Кінопанорама" "громада міста стурбована діями міської влади щодо усунення команди, яка успішно керувала кінотеатром "Київ" упродовж 20 років".

Вимога петиції - "закликати київську владу сприяти продовженню договору оренди з ТОВ "Культурний центр кінотеатр "Київ" і вжити всіх необхідних заходів для недопущення перешкоджання роботі кінотеатру".

Відзначають, що нинішні орендарі кінотеатру провели модернізацію кінозалів, устаткування і реставраційні роботи в будівлі за свій рахунок. У "Києві" проводять кінофестивалі (кінотеатр є фестивальним центром кінофестивалю "Молодість") і прем'єри фільмів.

Нагадаємо, 26 грудня стало відомо, що влада Києва не планує продовжувати договір про оренду кінотеатру "Київ" з нинішніми орендарями. При цьому директор департаменту культури КМДА Діана Попова відзначила, що кінотеатр продовжить роботу та ввійде в мережу комунальних кінотеатрів "Київкінофільм" (куди входять "Алмаз", "Факел", "Луч", "Пролісок", "Старт", "Ліра", "Салют", "Лейпциг", "Флоренція", "Київська Русь", "Ім. Т. Шевченка", "Кіото", "Ленінград" та інші).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram