ГоловнаКультура

Столичному кінотеатру "Київ" не продовжили термін оренди, - глава Держкіно

Будівля, де розташований кінотеатр, перебуває в комунальній власності міста.

Столичному кінотеатру "Київ" не продовжили термін оренди, - глава Держкіно
Фото: kino.i.ua

4 січня 2019 року спливає термін дії договору про оренду майнового комплексу кінотеатру "Київ", який перебуває в комунальній власності.

Про це повідомив глава Держкіно Пилип Іллєнко на своїй сторінці у Facebook

Іллєнко пише, що протягом 20 років комплекс перебуває в користуванні ТОВ "Культурний центр «Кінотеатр «Київ»". Його директор Вілія Бондаренко під час зустрічі з Іллєнком повідомила, що подальша робота кінотеатру зараз перебуває під питанням, оскільки відповідальні структури не продовжили договір оренди і не повідомили ніякої інформації про свої плани.

Пилип Іллєнко повідомив, що готує звернення до мера Києва Віталія Кличка з проханням особисто розібратися в цій ситуації і сприяти продовженню роботи кінотеатру "Київ".

За словами глави Держкіно, за останні роки роботи в кінотеатрі провели капітальний ремонт приміщень, обладнали його меблями і технікою за рахунок орендарів. Крім того, "Київ" виступає локацією для регулярних показів українських фільмів, днів кіно різних країн і проведення кінофестивалів, таких як “Молодість”.

"З огляду на недавні прикрі випадки закриття кінотеатрів «Україна» та «Кінопанорама», така ситуація викликає серйозне занепокоєння, адже незрозуміло, що буде з кінотеатром вже через тиждень, посто під час різдвяних свят", - наголосив Пилип Іллєнко.

Нагадаємо, що цього року в столиці закрилися два найстаріші кінотеатри - "Україна" і "Кінопанорама". Рішення про їхнє закриття ухвалили власники будівель, де розташовані кінотеатри, - свого часу обидві будівлі були виведені з власності міста Києва і продані приватним особам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram