ГоловнаКультура

В український прокат вийде новий фільм Ларса фон Трієра

Прокат супроводжуватимуть покази за участю українських критиків.

В український прокат вийде новий фільм Ларса фон Трієра
Кадр из фильма "Дом, который построил Джек"
Фото: IndieWire

Новий фільм данського режисера Ларса фон Трієра "Дім, який побудував Джек" вийде в український прокат 6 грудня.

Головні ролі у фільмі зіграли Метт Діллон і Бруно Ганц, епізодичні - Ума Турман і Райлі Кіо. Діллон грає серійного вбивцю Джека, який кожен свій злочин розцінює як твір мистецтва.

"Дім, який побудував Джек" отримав світову прем'єру на Каннському кінофестивалі, де картину показали поза конкурсом. Це перший фільм Трієра, показаний у Каннах після того, як у 2011 році його оголосили персоною нон-ґрата за жарти про Гітлера, озвучені на прес-конференції, присвяченій прем'єрі "Меланхолії". Наступний свій фільм "Німфоманка", що вийшов у двох частинах, Трієр показував у Берліні та Венеції.

Як повідомляють дистриб'ютори, до виходу фільму в трьох столичних кінотеатрах пройдуть спеціальні покази мовою оригіналу з українськими субтитрами, які представлять кінокритики: 6 грудня в кінотеатрі "Київ" фільм представить кінокритик і ведучий Андрій Алфьоров, 8 грудня в "Лінії кіно" фільм презентує кінокритик Олександр Гусєв, 9 грудня в "Планеті кіно" показ представить Олексій Тарасов.

Крім того, 1 грудня в кінотеатрі "Жовтень" відбудеться показ фільму Ларса фон Трієра "Догвілль" (2003), який представить кінокритик Сергій Ксаверов.

Допрем'єрний показ "Дому, який побудував Джек" відбувся в рамках другого фестивалю "Київський тиждень критики".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram