ГоловнаКультура

Мінкультури почало інвентаризацію цінностей у Києво-Печерській лаврі

Перевірку проводять уперше за 30 років.

Мінкультури почало інвентаризацію цінностей у Києво-Печерській лаврі
Фото: Макс Требухов

Міністерство культури України проводить інвентаризацію церковних цінностей у Києво-Печерській лаврі. Про це сьогодні повідомила прес-служба Української православної церкви Московського патріархату.

"З ініціативи Міністерства культури України було створено спеціальну комісію, до складу якої увійшли співробітники міністерства і Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника. Метою комісії є перевірка наявних церковних цінностей і святинь, які було передано Києво-Печерській лаврі, починаючи з 1988 року - з моменту відкриття монастиря після відродження", - сказано в повідомленні.

28 листопада комісія почала перевірку наявності мощей у ближніх і дальніх печерах Лаври. Комісія працює "під наглядом ченців, наглядачів печер і членів духовного собору".

До огляду вівтарних приміщень у храмах Лаври на прохання митрополита Павла допустять тільки чоловіків, оскільки жінкам "заборонено перебувати в церковному вівтарі".

Це перша інвентаризація в Лаврі за останні 30 років.

Нагадаємо, раніше Кабінет Міністрів повернув до складу Кременець-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника будівлі Почаївської Свято-Успенської лаври (Почаїв, Тернопільська область).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram