ГоловнаКультура

У Мистецькому Арсеналі відкриється виставка до річниці початку Революції гідності

Проект під назвою "Революціонуймо" об'єднає роботи художників з різних країн світу.

У Мистецькому Арсеналі відкриється виставка до річниці початку Революції гідності

21 листопада в Мистецькому Арсеналі відкриється виставка сучасного мистецтва "Революціонуймо" (рос: "Давайте революционировать").

Як повідомляє прес-служба музейного комплексу, це міжнародний проект-дослідження, що поєднує художні та музейні інституції з України та Нідерландів.

Куратори проекту - Катерина Филюк (Україна) і Натанья ван Дайк (Нідерланди).

На виставці представлять роботи 30 сучасних художників і художніх груп з 15 країн світу. "Проект досліджує можливості мистецтва за часів кризи. Особистий, критичний і ретроспективний погляд фокусується на особливій історичній події - Революції гідності в Україні".

Серед українських художників, чиї роботи будуть на виставці, - Максим Білоусов, Назар Білик, Юрій Грицина, Ілля Ісупов, Алевтина Кахідзе, Леся Хоменко, Саша Курмаз, Дарина Кузьмич, Вова Воротньов і інші. На виставці також покажуть артефакти з фондів Музею Майдану.

"Різноманітність учасників і мистецьких проектів є спробою вийти за вже набуті шаблони в сприйнятті Революції гідності. "Революціонуймо" вписує події в Україні в більш широкий світовий контекст, показує одночасно унікальність і універсальність певних подій, ситуацій і явищ. Виставка показує, що прагнення до свободи, гідного рівня життя, поваги до громадян є універсальними принципами, які поділяють усі люди", - йдеться в описі виставки.

Крім виставки, в рамках проекту "Революціонуймо" відбудуться аудитори, спеціальні проекти, дискусії та перформанси.

Виставка відбудеться з 21 листопада по 27 січня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram