ГоловнаКультура

У Київській національній опері пройде концерт піаніста Ботвінова і перкусіоніста Очала

Музиканти виступлять з унікальним проектом "Бах.Перезавантаження".

У Київській національній опері пройде концерт піаніста Ботвінова і перкусіоніста Очала
Фото: kiev.glo.ua

У Київській національній опері 24 жовтня відбудеться концерт Олексія Ботвінова (фортепіано) і Бурхана Очала (перкусія).

Про це повідомляють у прес-релізі заходу.

"Дві зірки світової музичної сцени Бурхан Очал (Туреччина, культовий перкусіоніст Сходу, який виступає у всіх жанрах: етно, класика, поп, джаз, фолк і т.д.) і піаніст Олексій Ботвінов створили у 2010 році унікальний проект «Бах.Перезавантаження». У проекті була представлена унікальна версія фундаментального шедевра європейської цивілізації «Гольдберг Варіацій» Баха в супроводі орієнтальних ритмів, заснованих на стародавніх суфійських традиціях", - йдеться в повідомленні.

Проект пролунав понад 20 разів - у тому числі в Стамбулі, Парижі, Цюриху, Базелі, Абу-Дабі, на Джазовому фестивалі в Монтре. Музиканти порадували і українську аудиторію - шість концертів пройшли в Одесі, Києві, Львові, Білгород-Дністровській фортеці.

30 січня 2017 року в головному концертному залі Швейцарії - цюрихському Тонгалле - відбулася прем'єра нової програми музикантів "Перезавантаження-2".

"У новому проекті артисти представляють широкий спектр європейської музики в абсолютно новому, несподіваному звучанні, зі східним або джазово-колористичним відтінком. Культові шедеври Баха, Бетховена («Патетична соната»), Рахманінова, Прокоф'єва в програмі, вибудуваній за принципом постійного нагнітання емоцій і енергетики, не можуть залишити байдужим. Особливо варто відзначити кілька творів з циклу Мусоргського «Картинки з виставки». Середньовічний європейський «Замок» перетворюється в східний палац з «1001 ночі», «Балет невилуплених пташенят» і «Розмова з мертвими» - приголомшливо реальні, а «Баба Яга» нагадує потужне рок-аранжування", - наголошено в повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram