ГоловнаКультура

На Франкфуртському ярмарку почав свою роботу український стенд

Спеціальний гість ярмарку цього року - Грузія.

На 70-му книжковому ярмарку у Франкфурті відкрився український національний стенд.

Роботу стенду організовує Український інститут книги - новостворена державна інституція, яка займається реалізацією державної політики у сфері книговидання, - Мінкульт, МЗС і Українська асоціація видавців і книгорозповсюджувачів.

Бюджет стенду становить 3 млн 300 тис. грн. Автор дизайну - Андрій Линник.

У програмі роботи стенду - презентації, лекції про українську літературу, бізнес-сніданки з літературними агентами і дискусії. Свої книги привезли 16 українських видавництв. У складі української делегації - Катерина Калитко і Вікторія Амеліна, літературний критик Євген Стасіневич, історик Сергій Плохій, Мустафа Джемілєв і громадський активіст Алім Алієв.

Програма роботи українського стенду (укр.):

10 жовтня (середа):

16:00 – Офіційне відкриття національного стенду.

11 жовтня (четвер):

14:30 – Презентація каталогу ілюстраторів. Учасники: мистецький тандем «Аґрафка», переможці Bologna Ragazzi Award 2018, команда Українського інституту книги.

12 жовтня (п’ятниця):

11:00 – Бізнес-сніданок з міжнародними книжковими інституціями.

13:00 – Історична пам’ять та література: між баластом і трампліном. Розмова з Катериною Калитко. Модератор – Євгеній Стасіневич.

14:30 – Публічне інтерв’ю Ґерхарда Ґнауха, журналіста Frankfurter Allgemeine Zeitung з Сергієм Плохієм, істориком, професором Гарвардського університету.

16:00 – Який сенс Європі читати українську літературу? Лекція літературного критика Євгенія Стасіневича.

13 жовтня (субота):

11:00 – Бізнес-сніданок українських видавців з іноземними літагентами.

12:00 – Проект «Нові голоси». Авторська зустріч з Вікторією Амеліною. Модерує Юрко Дуркот.

14:00 – OnTheSamePage: Читання оповідань політв’язня Олега Сенцова. Учасники: Андрій Курков, Вікторія Амеліна, Сергій Плохій. Співорганізатори заходу: PEN Ukraine.

14:30 – OnTheSamePage: Зустріч з Мустафою Джемілєвим, кримськотатарським громадським діячем, дисидентом, та Алімом Алієвим, журналістом, співавтором книжки «Мустафа Джемілєв. Незламний».

16:00 – Дискусія за участю істориків Сергія Плохія та Ґвідо Гаусманна на тему «Брама Європи: що світові варто знати про Україну».

14 жовтня (неділя):

11:30 – презентація українсько-німецького журналу Gelblau. Учасники: Галина Петрусаняк, Ярослава Блек, Богдан Коломійчук, Вікторія Михайлова, Ксенія Ануфрієва, Ілона Ушеніна.

13:00 - Презентація спільного проекту видавництва #книголав та Міністерства закордонних справ України (Українське посольство в Берліні) “Книга-мандрівка про Україну”.

Франкфуртський ярмарок триватиме до 14 жовтня. Почесний гість цього року - Грузія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram