ГоловнаКультура

Український культурний фонд оголосив результати конкурсів на отримання фінансування

Тепер проекти, які набрали більш ніж 70 балів, повинні пройти співбесіду з дирекцією Фонду.

Український культурний фонд оголосив результати конкурсів на отримання фінансування
Фото: Український культурний фонд

Український культурний фонд – нова інституція, яка займається розподілом фінансування на культурні проекти, - оголосив результати трьох конкурсів.

Як повідомляють на сайті УКФ, 58 експертів із восьми профільних рад оцінили 522 культурні проекти в трьох категоріях: "проекти міжнародної співпраці", "проекти національної співпраці" і "індивідуальні проекти".

Усі проекти, які набрали 70 балів і вище, переходять до розгляду і затвердження дирекцією фонду. Частина проектів, чиї бюджети перевищують 500 тис. грн, виносяться на розгляд Наглядової ради, відповідно до закону "Про Український культурний фонд".

Далі відбудеться переговорна процедура між грантоотримувачем і Фондом.

Після всього цього у вересні опублікують список проектів-переможців.

LB.ua публікує список п'яти проектів-лідерів з кожної секції.

Проекти міжнародної співпраці:

1. "Пауль Целан 100. Меридіан великого майстра німецької мови: Чернівці-Париж-Вічність". Проект-святкування 100-річчя від дня народження поета Пауля Целена. Організатори - ГО "Літературний целанівський центр" у Чернівцях. Загальний бюджет - 1,9 млн грн, від УКФ - 987 тис. грн.

2. Підготовка проекту "Революціонуймо" - виставки в "Мистецькому Арсеналі", приуроченої до п'ятиріччя початку Революції гідності. Загальний бюджет - близько 3 млн грн, від УКФ - 1,2 млн.

3. Підготовчий етап фільму "Леся Українка. Узлісся" компанією "Джей Ес Філмс". Загальний бюджет - 3,4 млн грн, від УКФ - 1,7 млн.

4. "Київ-Нью-Йорк-Ванкувер-Токіо" - презентація українських дизайнерів на майданчиках у названих містах. Організатор - Український тиждень моди, загальний бюджет - 4 млн грн, від УКФ - 2 млн грн.

5. Виступ хору "Забава" на фестивалі "Чарівні мости Відня і Праги" восени 2018 року. Загальний бюджет – 1 млн грн, від УКФ – 514 тис грн. Організатори – ГО "Піклувальна рада КПНЗ "ДМШ №3 м. Одеси".

Всього на наступний етап пройшло 16 проектів.

Проекти національної співпраці:

1. Анімаційний серіал "Мандрівка. Україна" від креативного агентства Green Penguin. Загальний бюджет – 1,5 млн грн, від УКФ – 1,2 млн.

2. Документальний фільм "Погляд з інвалідного крісла" від компанії "Бі-Ті-Ел Вавилон". Загальний бюджет - 1,6 млн грн, від УКФ - 1,3 млн.

3. Виставковий проект "Теура", присвячений Софії Яблонській від видавництва "Родовід". Загальний бюджет – 1,6 млн грн, від УКФ – 1,3, млн.

4. Проект за участю десяти аніматорів з України та Франції "Мова, яка об'єднує: франко-український коктейль" від компанії "Червоний собака". Загальний бюджет – 1,4 млн грн, від УКФ – 1,1 млн.

5. Імерсивний спектакль-променад "Діалоги". Загальний бюджет - 1,8 млн грн, від УКФ - 1,46 млн.

Всього на наступний етап пройшло 49 проектів.

Індивідуальні проекти:

1. Проект "Європейські музичні зустрічі у Львові" з учнями спеціалізованих музичних шкіл України та Польщі. Організатори - Львівська середня спеціалізована школа-інтернат імені Соломії Крушельницької. Загальний бюджет (він же - бюджет від УКФ) - 227 тис. грн.

2. Постановка "Річарда ІІІ" в театрі "Золоті ворота". Загальний бюджет - 608 тис. грн, від УКФ - 329 тис.

3. Медіа-проект Yakutovych Academy, присвячений творчій династії Якутовичів, від видавництва "Артбук". Загальний бюджет 356 тис. грн (у фонду просять цю ж суму).

4. Розробка документального фільму "Глибина" про риболовецький траулер у Маріуполі. Загальний бюджет - 150 тис. грн (від УКФ просять цю суму).

5. Створення ефективного суспільного механізму взаємодії між музейною та туристичною галузями і використання цифрових технологій для збереження і популяризації сакрально-культурної спадщини України. Організація-заявник - Львівська асоціація розвитку туризму. Загальний бюджет (і сума, яку просять у фонду) - 371 тис. грн.

Всього на наступний етап пройшло 315 проектів.

Нагадаємо, виконавчим директором Українського культурного фонду є Юлія Федів, головою фонду - Марина Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram