ГоловнаКультура

На Франкфуртський книжковий ярмарок поїдуть 16 українських видавництв

У Києві відбулася презентація українського стенду.

На 70-й Франкфуртський книжковий ярмарок, який пройде в жовтні, поїдуть представники 16 українських видавництв. На ярмарку працюватиме національний стенд, де відбудеться культурна програма, зустрічі з літературними агентами і презентації.

Про це повідомляє видання Читомо.

Серед учасників національного стенду - видавництва "Видавництво Старого лева", "Клуб сімейного дозвілля", "Наш формат", "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА", "Навчальна книга - Богдан", Book Chef, "Фонтан казок", "Саміт-Книга", "КМ-Букс", "Перун", "Брайт Букс", "Либідь", "АРТ Нейшн", "Маміно" і Агентство культурного розвитку.

Учасниками культурної програми на стенді стануть українські письменниці Катерина Калитко і Вікторія Амеліна, літературний критик Євген Стасіневич, історик Сергій Плохій, Мустафа Джемілєв і громадський активіст Алім Алієв.

На ярмарку представлять експозицію українських видавців, книжки-учасниці конкурсу на найкращий книжковий дизайн Книжкового Арсеналу і плакати ілюстраторів, які увійшли в каталог Інституту книги.

На стенді відбудеться презентація книги Севгіль Мусаєвої і Аліма Алієва про Мустафу Джемілєва "Незламний", сніданок з іноземними інституціями та сніданок з літературними агентами,

Концепцію стенду розробив медіахудожник Андрій Лінік, слоган стенду - "Senses of Ukraine/ВідЧУТИ Україну". Стенд буде інтерактивним.

Фото: Читомо

Бюджет стенду становить 3 млн 300 тис. грн, його роботу організовує Український інститут книги, Мінкульт, МЗС і Українська асоціація видавців і книгорозповсюджувачів.

70-й Франкфуртський ярмарок відбудеться з 10 по 14 жовтня. Почесний гість цього року - Грузія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram