ГоловнаКультура

Бієнале молодого мистецтва в Харкові оголосила конкурс кураторів

Усього шукають чотирьох кураторів для основної та паралельної програм.

Бієнале молодого мистецтва в Харкові оголосила конкурс кураторів
Держпром в Харькові
Фото: lifekharkov.com

Друга національна Бієнале молодого сучасного мистецтва, яка відбудеться в Харкові в 2019 році, оголосила конкурс для кураторів основної і паралельної програм.

Як повідомляють організатори, над основною програмою працюватиме кураторська група з трьох осіб, над паралельною - один куратор.

Кураторська група визначить тему бієнале, відбере художників за результатами відкритого конкурсу і будуть працювати над форматом події. Паралельна програма полягатиме в виставках-сателітах, спецпроектах, перформансах, арт-інтервенціях у міський простір.

Також на бієнале будуть окремі дитяча і освітня програми - їх кураторів організатори бієнале виберуть самі.

"Одне із завдань бієнале - підтримати молоду кураторську школу, яка в Україні тільки формується, - говорить голова Координаційної ради бієнале, директор Харківської муніципальної галереї Тетяна Тумасян. - У нас немає вікового обмеження в заявках на кураторів, але ми хочемо дати шанс саме молодим професіоналам".

Оцінювати заявки буде експертна рада, до якої увійшли Оксана Баршинова, Павло Гудімов, Влодко Кауфман, Павло Маков, Михайло Рашковецький, Олена Червоник і Тетяна Тумасян.

Дедлайн подачі заявок - 23 вересня, результати оголосять 12-14 жовтня.

Деталі конкурсу – за посиланням.

Нагадаємо, бієнале молодих художників заснувало Міністерство культури. Вперше фестиваль пройшов у Мистецькому Арсеналі в 2017 році, кураторами проекту були Лізавета Герман, Марія Ланько і Катерина Філюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram