ГоловнаКультура

Продюсер і режисер Леонід Кантер застрелився

Він – автор фільмів "Добровольці Божої чоти" і "Міф".

Продюсер і режисер Леонід Кантер застрелився
Фото: http://fakty.ua

Увечері 4 червня на хуторі Обирок Бахмацького району Чернігівської області виявили тіло відомого режисера, продюсера, мандрівника і письменника Леоніда Кантера.

Як розповів LB.ua начальник відділу комунікації обласної поліції Сергій Бриль, учора після 22:00 надійшла інформація про те, що в одному з сіл Бахмацького району 36-річний чоловік вчинив самогубство. На місце виїхала слідчо-оперативна група.

"Дійсно, було виявлено тіло чоловіка з вогнепальним пораненням у щелепу, поруч була зброя, також знайшли передсмертну записку. Інформацію занесено в єдиний реєстр, відкрито кримінальне провадження, проводять слідчі дії. Характер пошкоджень і записка вказують на те, що чоловік пішов з життя з власної волі, але поліція перевіряє обставини справи", - зазначив він.

Леонід Кантер народився в Києві 27 липня 1981 року, працював журналістом і ведучим у Національній телекомпанії України.

У 2003 році заснував кіностудію "Лізард філмс", яка зняла близько 50 короткометражних, кілька повнометражних і документальних стрічок.

У 2007 році Леонід Кантер оселився на хуторі Обирок у Чернігівській області і перетворив його на художній хутір - творче поселення, де збирав друзів з усього світу, організовував фестивалі, творчі заходи та народні свята.

Серед найвідоміших - фестиваль «ХЛІБ своїми руками» і перший афроетнічний фестиваль "Мама Африка".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram