ГоловнаКультура

Відвідувач Третьяковської галереї серйозно пошкодив картину "Іван Грозний вбиває свого сина"

Полотно прорвано у трьох місцях на фігурі царевича.

Відвідувач Третьяковської галереї серйозно пошкодив картину "Іван Грозний вбиває свого сина"
Фото: Илья Репин

Відвідувач Третьяковської галереї у Москві 25 травня пошкодив відому картину Іллі Рєпіна "Іван Грозний і син його Іван 16 листопада 1581 року" (також відома як "Іван Грозний вбиває свого сина").

Про це йдеться на сайті МВС Росії.

25 травня о 21:00 у поліцію від співробітника охорони Третьяковської галереї надійшло повідомлення про пошкодження картини. "Прибулі на місце співробітники поліції затримали громадянина, який металевим стовпчиком огорожі розбив скло картини і пошкодив полотно", - розповіла представник МВС РФ Ірина Вовк.

Відкрито кримінальну справу за статтею 243 КК РФ "Знищення або пошкодження об'єктів культурної спадщини (пам'яток історії та культури)".

Вовк не повідомила назву картини, однак за словами джерел "Интерфаксу" і ТАСС, пошкодження отримала знаменита картина Іллі Рєпіна "Іван Грозний і син його Іван".

"Картині завдано серйозних пошкоджень. Полотно прорвано в трьох місцях у центральній частині роботи на фігурі царевича. Від падіння скла сильно постраждала авторська художня рама. За щасливим збігом обставин найцінніше - зображення облич і рук царя та царевича - не постраждали", - повідомили "Интерфаксу" в Третьяковці.

Співробітники галереї витягли осколки скла, демонтували картину і раму, після чого роботу вилучили з постійної експозиції і перенесли у реставраційну майстерню музею.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram