ГоловнаКультура

Організатори "Євробачення" змінили правила підрахунку голосів

Колегіальне рішення буде мати перевагу над думкою кожного члена журі окремо.

Організатори "Євробачення" змінили правила підрахунку голосів
Фото: eurovision.tv

Організатори пісенного конкурсу "Євробачення" змінили правила підрахунку голосів журі. Про це повідомляється на сайті "Євробачення".

Відтепер оцінки журі будуть обчислюватися за більш складною схемою, ніж це було раніше. Тепер кожен окремий голос члена журі буде "важити" менше, ніж в сумі з голосами інших членів журі. Так, ефект від балів залежатиме від позиції, на яку член журі поставить композицію учасника.

"Іншими словами, чим нижче оцінить член журі пісню, тим меншим буде вплив [оцінки] на кінцевий результат", - розповіли організатори, зазначивши, що система працює і у зворотному порядку. Таким чином, колегіальне рішення буде мати перевагу над думкою кожного члена журі окремо.

Це правило було введено для того, щоб уникнути ситуацій, коли більшість членів журі віддають перевагу одному учаснику, а окрема думка одного з суддів при цьому може сильно вплинути на результат.

У 2016 році "Євробачення" вперше за 40 років змінило правила голосування. Тоді оцінки професійного журі та глядацького голосування почали виставлятися окремо.

Нагадаємо, в 2018-ім міжнародний пісенний телевізійний конкурс пройде в столиці Португалії - Лісабоні. Півфінали конкурсу заплановано на 8 і 10 травня, фінал - на 12 травня. Країна вперше прийматиме у себе шоу завдяки перемозі свого учасника Сальвадора Зібрала в Києві в минулому році.

Україну на Євробаченні-2018 представить співак Melovin. Він виступить під номером 18 - останнім у другому півфіналі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram