ГоловнаКультура

У конкурсі на посаду керівника Українського інституту переміг Володимир Шейко

Конкурсна комісія прийняла рішення.

У конкурсі на посаду керівника Українського інституту переміг Володимир Шейко
Владимир Шейко
Фото: facebook.com/pg/CulturalDiplomacyUkraine

Комісія оголосила переможця конкурсу на посаду керівника Українського інституту - новоствореного органу, який займатиметься просуванням України за кордоном і культурною дипломатією.

Заявки на пост подали 33 особи. До фінального етапу дійшло 4 кандидати. У конкурсній комісії засідали 9 експертів зі сфери культури і комунікацій. 6 членів комісії делегували представники громадськості, 3 - МЗС.

Переможцем став Володимир Шейко, керівник програм з мистецтва в British Council Україна, повідомляють на фейсбук-сторінці "Культурна дипломатія України від МЗС".

Другою за рейтингом стала арт-менеджер і куратор Тетяна Філевська.

Конкурсна комісія рекомендує Наглядовій раді Українського інституту затвердити Шейка на посаді гендиректора Українського інституту. У найближчі дні з переможцем конкурсу проводитимуть зустрічі для узгодження всіх умов і формальностей, після чого відбудеться призначення.

Нагадаємо, фінансуватися інститут буде частково з держбюджету, а також за рахунок благодійних внесків і донорської допомоги. Штаб-квартира розташовуватиметься в Києві, а його представництва - в десятці столиць по всьому світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram