ГоловнаКультура

Темою Книжкового Арсеналу цього року буде "Проект майбутнього"

Літературний фестиваль оголосив програми і гостей.

Темою Книжкового Арсеналу цього року буде "Проект майбутнього"
Фото: Книжный Арсенал

8-й міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал" оголосив основну тему цього року.

Як повідомляє прес-служба "Арсеналу", тема цього року - "Проект майбутнього".

"Майбутнього ще не існує, є тільки наші прогнози й уявні проекти. Майбутнє вабить своєю невідомістю і водночас ніяк не надається до пізнання: ми зазвичай занадто пізно розуміємо, що якась тенденція стала визначальною ознакою часу і що завтра саме її координатами будуть описувати нинішню реальність, - розповідає кураторка фокус-теми фестивалю Віра Балдинюк. - Майбутнє - це вічна надія, ми шукаємо в ній розраду від травм і страждань. Але це також жага нових викликів".

Учасники спеціальної програми, присвяченої майбутньому, будуть шукати відповіді на питання "Про що людство мріє?", "Яким буде майбутній світовий уклад?", "Чи здатні сучасні технології створити (над) людину?".

Загалом на "Книжковий Арсенал" цього року приїдуть 200 українських письменників і 75 гостей з 30 країн світу, свої проекти представлять 150 видавництв і нішевих проектів.

Серед іноземних гостей цього року: Оскар Бреніф'є (експерт ЮНЕСКО і директор Паризького інституту практичної філософії), Томас Венцлова (поет і правозахисник), Міленко Єрґович (письменник), Фредерік Бегбеде, Меїр Шалєв, Франческа Меландрі, Славенка Дракулич та інші.

У рамках фестивалю цьогоріч пройде дитяча програма, програма для професіоналів індустрії, конкурс на найкращий книжковий дизайн і музична програма.

8-й Книжковий Арсенал відбудеться з 30 травня по 3 червня в Мистецькому Арсеналі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram