ГоловнаКультура

У Луцьку заборонили спектакль Сергія Бабкіна

Обласна рада не дозволила показувати "Дракулу" в обласному драмтеатрі.

У Луцьку заборонили спектакль Сергія Бабкіна
Фото: Театр "Прекрасные цветы"

Волинська обласна рада не дозволила показувати спектакль "Дракула", головні ролі в якому грають Сергій і Сніжана Бабкіни.

Про це повідомляє Волинь 24 з посиланням на директора театру Анатолія Гливу.

Показ вистави "Дракула" був запланований на 29 травня. Організатор події Андрій Мацкевич розповів виданню, що заздалегідь звернувся до обласного драматичного театру з повідомленням про виставу. 13 квітня працівники театру повідомили, що спектакль не дозволили показувати.

"Нам прийшов лист з обласної ради за підписом першого заступника голови про те, що давати в оренду приміщення недоречно. Ми перебуваємо в комунальній власності, тому повинні питати дозволу", - розповів Глива.

Чому спектакль заборонили, директор театру не знає. "Але така ситуація виникає не вперше, - додає він. - Раніше забороняли виступу Потапа і Насті, "НеАнгелів". Це пов'язано з їх діяльністю в Росії. Свого часу ми заборонили спектакль Подерв'янського, тому що вважали недоречною нецензурну лексику зі сцени". Вистава "Дракула" поставлена харківським театром "Прекрасні квіти". Режисером виступає Артем Вусик. Відповідно до опису постановки на сайті театру, це "відкритий анатомічний театр жанрів трилеру, гротеску, бойовика, комедії і навіть ліричної драми. Вистава-перформанс за мотивами однойменного твору Брема Стокера".

У жовтні 2017 року активісти правих організацій зажадали від Сергія Бабкіна публічно висловити позицію щодо Криму і війни на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram