ГоловнаКультура

У Будапешті пройде масштабна виставка українського мистецтва

У музеї Людвіга представлять роботи українських художників з кінця 80-х до сьогодення.

У Будапешті пройде масштабна виставка українського мистецтва
Фото: Скриншот с сайта музея

5 квітня в музеї Людвіга в Будапешті відкриється виставка "Перманентна революція", в рамках якої представлять українське мистецтво з кінця 80-х до сьогоднішнього дня.

Як повідомляють організатори, кураторами проекту виступили директор музею Джулія Фабеньї й Аліса Ложкіна з Костянтином Акіншею.

Це перша масштабна виставка українського сучасного мистецтва в європейському музеї. Згідно з кураторським задумом, "Перманентна революція" представить роботи авторів, добре відомих українським глядачам, але невідомих за кордоном.

"Покоління пізніх 1980-х і початку 1990-х - ймовірно, найяскравіший феномен в українському мистецтві з часів авангарду на початку ХХ століття, розчавленого сталінськими репресіями 30-х. Пострадянська ідентичність 90-х і початку 2000-х перейшла в переосмислення політичного в мистецтві, підвищивши рівень розуміння суспільства й інтерес до активістських практик", - йдеться на сайті музею.

На виставці представлять роботи 37 українських художників та арт-груп: Сергія Браткова, Станіслава Волязловського, Жанни Кадирової, Романа Мініна, Бориса Михайлова, Арсена Савадова, Олександра Ройтбурда, Микита Шаленного, Влади Ралко й інших.

Музей Людвіга - одна з найбільших інституцій у Європі, яка працює із сучасним мистецтвом. Один з 12 музеїв, заснованих фондом Людвіга. У музеї зберігається велика колекція, куди входять роботи Пікассо, Роя Ліхтенштейна, Енді Воргола та ін.

Виставка "Перманентна революція" триватиме з 5 квітня по 24 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram