ГоловнаКультура

Злодії розбили бюст із музею Лесі Українки і здали його на металобрухт

Справу розслідують за ст.185 Кримінального кодексу.

Київська поліція розкрила крадіжку меморіальної дошки з бюстом з музею Лесі Українки по вулиці Саксаганського, 97 у Києві.

Як повідомляють на сайті поліції, два злодії розбили бронзовий пам'ятник на частини і поступово здали на металобрухт. Від нього залишилася тільки частина дошки, яку правоохоронці вилучили.

За підозрою в крадіжці затримали двох жителів Святошинського району Києва, один з них був раніше судимий за грабіж і зберігання наркотиків.

"Ми встановили, що 33-річний і 32-річний кияни викрали меморіальну дошку, розбили її на дрібні шматочки і здавали їх у пункти прийому металобрухту. Одну частину дошки ми вилучили і долучили до кримінального провадження як речовий доказ. Чоловікам уже оголосили підозру у вчиненні злочину за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України - це крадіжка, вчинена у великих розмірах", - заявив начальник Головного управління Національної поліції в Києві Андрій Крищенко.

Нагадаємо, що вкрадений бюст письменниці і пам'ятна дошка становили єдину композицію і були виконані з бронзи.

Автори роботи - скульптор Галина Кальченко й архітектор Анатолій Ігнащенко - відомі художники, народні художники України та лауреати Національної премії імені Тараса Шевченка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram