ГоловнаКультура

У видавця Анетти Антоненко провели обшук і вилучили особисті речі

Вилучили два ноутбуки й авторські контракти, хоча в приписі було написано, що вилучати електронні носії заборонено.

У видавця Анетти Антоненко провели обшук і вилучили особисті речі
Анетта Антоненко
Фото: Facebook / Олександр Афонін

Видавець Анетта Антоненко заявила про те, що в її квартирі провели обшук люди, які представилися представниками Генпрокуратури.

Про це вона написала в своєму фейсбуці.

Згідно з документом, який пред'явили невідомі, Антоненко - свідок у розслідуванні конкурсу поповнення бібліотечних фондів, який міністерство культури провело в 2017 році. На конкурс, у результаті якого формувався список книг, якими поповнювали фонди бібліотек, видавництво Анетти Антоненко подало 13 пропозицій і пройшло з трьома.

За словами видавця, особи, які проводили обшук, вилучили в неї два ноутбуки, авторські контракти і рекомендаційний лист від Міністерства культури. При цьому, згідно з рішенням суду, який пред'явили під час обшуку, слідчим заборонили вилучати електронні носії, дозволивши лише копіювати інформацію, яка на них міститься.

При цьому Антоненко додає, що люди, які проводили обшук, не відповідали на її запитання, не дозволяли зв'язатися з адвокатом і фіксували все на відео, звинувачуючи видавця в "крадіжці державних грошей".

У коментарі LB.ua Анетта Антоненко заявила, що разом з адвокатом готує скаргу в Генпрокуратуру. За словами видавця, обшуки проходили ще в декількох місцях, у тому числі в Парламентській бібліотеці.

Видавництво Анетти Антоненко видає перекладну й українську художню літературу і нон-фікшн: "Спустошення" Любка Дереша, "Японський коханець" Ізабель Альєнде, книги Олександра Міхеда, збірник Марисі Нікітюк, переклади робіт Алена Бадью, Хуліо Кортасара й інших.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram