ГоловнаКультура

Голова Держкіно: НАЗК фактично запустило процедуру мого звільнення

Іллєнко готується до оскарження дій НАЗК в судовому порядку.

Голова Держкіно: НАЗК фактично запустило процедуру мого звільнення
Пилип Іллєнко
Фото: Сергей Нужненко

Голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко заявив, що Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК) фактично "запустило процедуру його звільнення" у зв'язку з виплатою премій його кузині, яка обіймає посаду начальника відділу державного регулювання кіновідеопрокату Держкіно.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Сьогодні відвідав НАЗК, куди мене запросили дати пояснення щодо виплати премій начальнику відділу Держкіно Марії Іллєнко... Всі премії, отримані Марією Іллєнко, а це всього 26 755 грн в 2016 році і 39286 грн в 2017 році (разом з нарахованими податками) виплачувалися їй нарівні з іншими працівниками Держкіно, які обіймають відповідні посади за поданням начальника управління та затверджувалися Першим заступником голови Держкіно на загальних підставах", - написав Іллєнко.

Він також підкреслив, що Марія Іллєнко працює у Держкіно з 1997 року, а на посаді начальника відділу - з жовтня 2011 року. Крім того, її відділ входить до складу управління, що підпорядковуються безпосередньо першому заступнику голови Держкіно.

"Отже, підсумовуючи все викладене, повідомляю, що робота Держкіно триває в штатному режимі, а я безпосередньо готуюся до судового розгляду адміністративних справ за протоколами, складеними НАЗК, і оскарження дій НАЗК в судовому порядку. Нарешті знову є можливість поринути в юридичну практику, якій віддав понад 10 років життя", - додав Іллєнко.

Нагадаємо, 19 січня Нацагентство із запобігання корупції викликало Пилипа Іллєнка для надання пояснень про премії своїй двоюрідній сестрі. Голова Держкіно підтвердив, що Марія Іллєнко отримувала премії, "але на загальних підставах, так само як і інші керівники структурних підрозділів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram