ГоловнаКультура

Друга черга музею жертв Голодомору в Києві обійдеться в 700 млн грн

ЮНЕСКО дало добро на будівництво.

Друга черга музею жертв Голодомору в Києві обійдеться в 700 млн грн
Фото: Макс Требухов

Проектна вартість будівництва другої черги Національного музею "Меморіал жертв Голодомору" становить 700 млн грн, заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман в ефірі телеканалу "Прямий".

"Перша черга була побудована, другу чергу ми завершили проектувати за цей рік, погодили проект в ЮНЕСКО, що дуже важливо. Зараз йдуть подальші всі тендерні процедури й інші", - цитує Гройсмана "Інтерфакс-Україна".

За його словами, проектний термін будівництва становить два роки і для України справа честі завершити його.

Гройсман сказав, що у фінансуванні цього проекту за допомогою благодійних внесків можуть узяти участь представники української діаспори.

"Ми 50% виділимо від держави, потім, я абсолютно відкрито можу сказати, що звернуся до міст, великих міст України, які мають фінансові ресурси, для того, щоб кожне зробило свій внесок", - сказав Гройсман.

Спорудження Меморіального комплексу пам'яті жертв Голодомору в Україні передбачалося у дві черги. У 2008-му була реалізована тільки перша черга - меморіальна, а музейної немає досі.

За проектом, музей побудують у підземній частині пам'ятного знака "Свічка Пам'яті", куди відвідувачі зможуть потрапити сходами. Загалом будівля музею складатиметься з двох частин: музею Голодомору і виставкового центру, де влаштовуватимуть експозиції.

Музей планують максимально вписати в ландшафт київських гір, оскільки він перебуватиме на території, що належить до буферної зони об'єкта ЮНЕСКО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram