ГоловнаКультура

Два українські фільми покажуть на престижному кінофестивалі DOK Leipzig

Один із них - "Дельта" Олександра Течинського - відібрали до конкурсної програми "Наступні майстри".

Два українські фільми покажуть на престижному кінофестивалі DOK Leipzig
Кадр из фильма "Дельта"
Фото: Facebook / DELTA documentary

На фестивалі документального кіно в Лейпцигу, який пройде з 30 жовтня по 5 листопада, покажуть два українські фільми в офіційних програмах і проведуть презентацію українського документального кіно.

Як повідомляє кінофестиваль Docudays UA, 2 листопада в Лейпцигу відбудеться презентація "Ukrainian Docs", у рамках якої представлять свіжий каталог українського документального кіно (з ним можна ознайомитися за посиланням).

Відбірники фестивалю, які склали каталог, відзначають, що кількість документальних фільмів в Україні зросла. "Кількість проектів зросла з 15 в минулому виданні до 28 в новому. Можна сміливо сказати, що документальне кіновиробництво набирає обертів", - вважає програмний координатор Docudays UA Вікторія Лещенко.

Цьогоріч у програмі DOK Leipzig - два українські фільми. Повнометражна картина Олександра Течинського "Дельта" візьме участь у конкурсній програмі "Наступні майстри" (короткометражний фільм Течинського "Сери і сеньйори" можно подивитися в рамках спецпроекту LB.ua "Шорт-ліст"), а короткий метр Світлани Шимко "Ленінопад" - у спеціальній програмі "Командири - Голови - Генеральні секретарі", яка присвячена тому, як комуністичне минуле відображене в кіно.

Крім того, український проект буде представлений в індустріальній секції: проект фільму Аліни Горлової і Максима Наконечного "Андрій Сулейман" бере участь у копродукційному маркеті.

Нагадаємо, минулого року на DOK Leipzig були представлені фільми "Рідні" Віталія Манського (знятий у копродукції з Україною), "Головна роль" Сергія Буковського та "Аустерліц" українського режисера Сергія Лозниці. Останній переміг в основному конкурсі кінофестивалю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram