ГоловнаКультура

Активісти заявили про загрозу припинення розкопок на Поштовій площі

Будівельники збираються ставити бетонну плиту над історичним шаром.

Київські активісти оголосили безстроковий мітинг протесту проти будівництва торгового центру на Поштовій площі, яка, як вони вважають, загрожує археологічним артефактам. Як повідомляє кореспондент LB.ua, на місці розкопок хочуть покласти на древній шар бетонну плиту, що стане підлогою будівлі, котру споруджують. Активісти вважають, що це зупинить подальші розкопки.

Фото: Макс Требухов

Разом з тим газета "Сегодня" наводить коментар віце-мера Києва Олександра Спасибка. Він запевняє, що встановлення плити не завадить проведенню археологічних розкопок, а роботи тривають за графіком з дотриманням всіх будівельних норм.

"Роботи зі збереження, дослідження, консервації та музеєфікації ділянки прибережного кварталу XI-XII століть здійснюються за планом. Зараз робітники взялися до підготовчих робіт з улаштуванню плити перекриття, яка забезпечує жорсткість і стійкість конструкцій об'єкта. Археологічні розкопки, як і передбачено проектом, ведуться", - заявив він.

Нагадаємо, взимку 2015 року під час розкопок, які передували будівництву торгового центру, на Поштовій площі знайшли вулицю часів Київської Русі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram