ГоловнаКультура

У Львові після протесту активістів скасували концерт Сергія Бабкіна

Екс-фронтмен гурту 5'nizza відмовився публічно визнати Росію країною-агресором.

У Львові після протесту активістів скасували концерт Сергія Бабкіна
Фото: forpost.lviv.ua

Концерт колишнього фронтмена гурту 5'nizza Сергія Бабкіна у Львові сьогодні, 7 жовтня, не відбудеться, повідомляє Форпост.

"Захід було скасовано після тривалих протестів і невдалих переговорів артиста і музикантів з протестувальниками. Гроші за квитки людям обіцяють почати повертати з понеділка. Люди починають розходитися. Чути крики: "Слава Україні! Героям слава! Блокувальники співають Гімн України", - йдеться в повідомленні.

До початку концерту співака Сергія Бабкіна у клубі "Малевич" в центрі Львова зібралися люди, які заблокували вхід у клуб. Учасники акції заявили, що виконавець виступав у Криму під час окупації півострова, а також співав у Москві, тому дозволити, щоб в Україні проходили "концерти на крові", вони не можуть.

Відзначається, що Сергій Бабкін відмовився виконувати умови блокувальників, а саме публічно визнати Росію країною-агресором і пообіцяти не давати концертів на її території, а також на окупованих територіях. Зате артист назвав ситуацію на сході України неоднозначною. Тому організатори блокування відмовилися пропустити людей на концерт.

Нагадаємо, Верховна Рада зобов'язала організаторів концертів за 30 днів повідомляти Службу безпеки про проведення гастрольних заходів за участю російських артистів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram