ГоловнаКультура

Харві Вайнштейн збирається судитися з NYTimes через статтю про сексуальні домагання

Публікація історій трьох жінок про домагання з боку продюсера стала причиною серйозного скандалу в Голлівуді.

Харві Вайнштейн збирається судитися з NYTimes через статтю про сексуальні домагання
Фото: EPA/UPG

Газета New York Times опублікувала матеріал про сексуальні домагання, що нібито мали місце з боку відомого голлівудського кінопродюсера Харві Вайнштейна.

Стаття вийшла 5 жовтня під назвою "Decades of Sexual Harassment Accusations Against Harvey Weinstein".

Ще до того, як матеріал було опубліковано, Вайнштейн заявив, що збирається подати в суд на газету і вимагати 50 млн доларів компенсації.

У статті, зокрема, наводяться історії жінок, які зазнавали сексуальних домагань з боку проюсера в готелі Peninsula Beverly Hills. Однією з героїнь, що дала свідчення проти Вайнштейна, є відома актриса Ешлі Джадд.

Стаття містить також свідчення десятків нинішніх і колишніх співробітниць компанії Вайнштейна про поведінку їхнього боса протягом 30 років. "Для внутрішнього кола це не було секретом, - заявила Кеті ДеКлесіс, асистентка Боба Вайнштейна. - Але мало хто був проти, багато хто боявся за свої кар'єри".

"Історія така гарна, що я хочу купити права на екранізацію", - пожартував Вайнштейн про публікацію статті в газеті. Після публікації він дав інтерв'ю виданню New York Post, в якому заявив, що в нього була домовленість з NYTimes, що йому скажуть імена тих, хто коментував для статті, "щоб ми змогли відреагувати", але видання "не виконало своєї частини угоди".

Згідно з позицією продюсера, газета побудувала матеріал на робочій записці, написаній Лорен О'Коннор, в якій містилися звинувачення Вайнштейна в сексуальних домаганнях, але О'Коннор нібито відкликала записку через два дні.

"У цій компанії - токсичне середовище для жінок", - наводить NYTimes слова Лорен О'Коннор. Колишня співробітниця компанії Вайнштена Лора Медден розповіла, що він просив її робити під час поїздок у Дублін і Лондон.

Видання повідомляє, що жертвами домагань з боку продюсера були жінки віком від 20 до 40 років.

Відомо, що Харві Вайнштейн зараз проходить терапію і тимчасово залишив роботу в Weinstein Company. Вайнштейн - один із найвпливовіших продюсерів у Голлівуді, засновник компанії Miramax і продюсер таких відомих фільмів, як "Королівська промова", фільмів Квентіна Тарантіно, "Артист", "Читець" та інших.

Публікація статті спровокувала скандал у Голлівуді: в пресі задаються питанням, чи є місце продюсеру в індустрії після того, що сталося, з публічними висловлюваннями з приводу скандалу виступають зірки і учасники індустрії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram