ГоловнаКультура

У Мистецькому Арсеналі відкрився Фестиваль молодих художників

У події беруть участь 68 художників.

У Мистецькому Арсеналі стартував Фестиваль молодих художників - проект, організований спільно з Міністерством культури і Національним художнім музеєм.

Згідно із задумом, що виник у стінах Мінкульту в 2005 році, подія повинна бути конкурсом робіт молодих художників. У 2017 році цю ідею відродили, тому Фестиваль - це не тільки виставка і освітня програма, а й конкурс.

Рішення про переможців конкурсу прийматиме журі: мистецтвознавець Костянтин Акінша, арт-директор PinchukArtCentre Бйорн Гельдхоф, куратор Юрій Онух, мистецтвознавець і арт-критик Михайло Рашковецький, художник Тарас Полатайко, мистецтвознавець і кураторка Моніка Шевчик і директорка Харківської муніципальної галереї Тетяна Тумасян.

На виставці, яка представлена в стінах Арсеналу, показані роботи 67 художників, ще один проект - у Нацмузеї. Кураторами Фестивалю виступили Марія Ланько, Лізавета Герман і Катерина Філюк.

Виставка триватиме до 29 жовтня.

У рамках Фестивалю також проходить освітня програма: кураторські екскурсії, показ фільму "Квадрат" і дискусія про нього, воркшопи та обговорення на важливі для сучасного мистецтва теми. Докладніше - на сайті події.

Очікують, що Фестиваль проходитиме що два роки на базі різних культурних інституцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram