ГоловнаКультура

На Андріївському узвозі в Києві митці влаштували акцію проти знесення старовинного будинку

У будинку досі працюють майстерні.

У Києві на Андріївському узвозі місцеві художники влаштували протест проти знищення старовинного будинку на вулиці Андріївський узвіз 34-В, в якому досі працюють художні майстерні.

Про це повідомив кореспондент LB.ua.

Організатори акції повідомили в Фейсбуці, що з лютого 2017 затягується підписання договорів оренди з членами Національної Спілки художників України.

"У результаті свідомих маніпуляцій органів управління місцевої влади та підвідомчих організацій, саме художники стали винуватцями заборгованості і 13 вересня 2017 року о 16:00 отримали припис про примусове звільнення приміщення 19 вересня о 11:00 "із залученням працівників Подільського управління УП ГУ НП в м.Києві для забезпечення охорони громадського порядку та фізичного захисту державних виконавців та залучених осіб при проведенні виконавчих дій", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в січні прокуратура Києва через суд домоглася повернення територіальній громаді Будинку художників - двоповерхового нежилого будинку на вул. Андріївський узвіз, 22-а. Судові тяжби тривали з 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram