ГоловнаКультура

Держкіно заборонило показ ще одного російського серіалу і двох фільмів

Йдеться про телесеріалі "Серце не камінь" і фільми "І все-таки я кохаю" і "Тариф «Щаслива сім'я»".

Держкіно заборонило показ ще одного російського серіалу і двох фільмів

Державне агентство з питань кіно анулювало державні посвідчення на право розповсюдження і демонстрування, а також скасувало держреєстрацію телесеріалу "Серце не камінь" (реж. Д. Сорокін; Росія, 2012 р.) та фільмів "І все-таки я кохаю" (реж. С. Гінзбург, Росія, 2007 р.) і "Тариф «Щаслива сім'я»" (реж. А. Чеботарьова; Росія-Україна, 2013 р.).

Про це повідомила прес-служба Держкіно у Фейсбуці.

"Рішення було прийнято на підставі висновку Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів при Держкіно, ст. 15-1 Закону «Про кінематографію» і п.12 Положення про державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 17 серпня 1998 року №1315", - йдеться в повідомленні.

У Держкіно нагадали, що, відповідно до ст. 15-1 Закону України "Про кінематографію", в Україні заборонено поширювати і демонструвати фільми, що містять популяризацію або пропаганду органів країни-агресора і їхніх окремих дій. Ця заборона поширюється на розповсюдження і демонстрацію будь-яких фільмів незалежно від країни походження, вироблених із 1 серпня 1991 року.

Нагадаємо, раніше Держкіно заборонило трансляцію російського телесеріалу "Танкіст".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram