ГоловнаКультура

Київський метрополітен запустив арт-поїзд "Енеїда"

У вагонах розміщені 50 постерів про ключові художні інтерпретації поеми Котляревського.

Київський метрополітен і Національний художній музей України 12 вересня запустили художній поїзд "Енеїда", який курсуватиме на синій гілці столичного метро впродовж двох місяців.

Про це повідомляють на сайті КП "Київський метрополітен".

"Столичний метрополітен і НХМУ оголошують про співпрацю. Першим спільним проектом двох інститутів стане запуск поїзда «Енеїда», який упродовж двох місяців буде курсувати на синій гілці метро і познайомить пасажирів із візуальною історією легендарної поеми Івана Котляревського", - йдеться в повідомленні.

Про ключові художні інтерпретації "Енеїди" і контекст їх створення розкажуть 50 інформаційних постерів, розміщених у вагонах.

Фото: metro.kiev.ua

"Ми дякуємо метрополітену за чуйне ставлення до українського мистецтва та культури, а також за можливість створення таких проектів для пасажирів. Переконані, що поїзд «Енеїда» - перший у серії спільних проектів, адже усвідомлення, що в Національного художнього музею та метро можуть бути загальні художньо-освітні цілі - надихає", - зазначила гендиректор музею Юлія Литвинець.

Нагадаємо, до Дня Києва в травні минулого року на "червоній" гілці столичного метро почав курсувати арт-поїзд від іспанського художника Кенора Марітінеса. У серпні в столичному метрополітені презентували ще один поїзд-мурал, створений іспанським художником Okuda, який курсує на Сирецько-Печерській ("зеленій") лінії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram