ГоловнаКультура

Опубліковано фейковий лист Серебреннікова про прохання Порошенка зняти пропагандистський фільм

Німецького актора, який зіграв Миколу II у фільмі "Матильда", оприлюднити лист змусили пранкери.

Опубліковано фейковий лист Серебреннікова про прохання Порошенка зняти пропагандистський фільм
Фото: sledcom.ru

Німецький актор Ларс Айдінгер, який зіграв Миколу II у фільмі "Матильда", опублікував лист, написаний нібито від імені керівника російського "Гоголь-центру" Кирила Серебреннікова, пише Snob.

У інстаграмі Айдінгер написав, що лист йому передав Серебренніков, коли був востаннє в Німеччині. Режисер нібито попросив його опублікувати, якщо його заарештують. Пізніше актор видалив публікацію.

"З моменту порушення кримінальної справи я чув безліч спекуляцій про мене. Я навіть отримав пропозицію від президента України Петра Порошенка очолити один з українських театрів і зняти пропагандистський фільм на гроші держави", - говорилося в листі.

Адвокат Дмитро Харитонов заявив, що Серебренніков не писав цього листа і не просив Айдінгера його публікувати. "Ми сприймаємо це як провокацію", - сказав юрист.

Пранкери Олексій Столяров і Володимир Кузнєцов (Лексус і Вован) в розмові з "Вестямі" підтвердили, що історію з листом організували вони.

Нагадаємо, художнього керівника "Гоголь-центру" Кирила Серебреннікова звинувачують в організації крадіжки 68 мільйонів рублів, виділених з державного бюджету компанії "Сьома студія" на розвиток культури. 23 серпня суд відправив його під домашній арешт до 19 жовтня. Серебренніков свою провину не визнає.

Ларс Айдінгер - німецький актор, режисер і музикант, неодноразовий номінант Німецької кінопремії і Німецької телепремії. Він зіграв цесаревича Миколу Олександровича у фільмі "Матильда" Олексія Учителя, який вийде в російський прокат 25 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram