ГоловнаКультура

Жителі Нью-Йорка виступають проти нової інсталяції Ай Вейвея на тему мігрантів

Робота відомого художника буде встановлена в арці Вашингтон-сквер-парку і зіпсує місцевим жителям Різдво.

Жителі Нью-Йорка виступили проти встановлення нової роботи відомого китайського художника Ай Вейвея в арці Вашингтон-сквер-парку.

Як повідомляє NYTimes, нова інсталяція художника буде називатися "Добрі паркани забезпечують добре сусідство" ("Good Fences Make Good Neighbors") і буде присвячена критиці міграційної політики президента США Дональда Трампа. Робота - це клітка, поміщена всередину арки у Вашингтон-сквер-парку.

Ця робота стане частиною великого проекту Ай Вейвея, який розмістять по всьому місту і який має назву "Виставка". Проект організовує Public Art Fund на честь свого 40-річчя.

Проект інсталяції
Фото: Ai Weiwei Studio/Frahm & Frahm
Проект інсталяції

Проте група жителів Нью-Йорка "The Washington Square Association" виступає проти встановлення "Добрих парканів" в арці парку на Вашингтон-сквер.

Жителі вважають, що інсталяція Ай Вейвея зіпсує зовнішній вигляд арки і порушить святкове освітлення на деревах, яке встановлять до Різдва.

Представник асоціації Тревор Саммер заявив, що встановлення роботи Ай Вейвея стане "небезпечним прецедентом" і що Фонд не консультувався з місцевими жителями, коли приймав рішення про те, що робота буде саме в цьому парку. При цьому у Фонді зазначають, що зустрічалися з громадською радою Мангеттена і обговорювали майбутній проект художника.

"Усі організації, крім Асоціації Вашингтон-сквер, з ентузіазмом поставилися до проекту Ай Вейвея", - каже Ніколас Баум, директор і головний куратор Громадського фонду мистецтв, додавши, що встановлення роботи схвалили міські служби і що Фонд оплатить установлення святкової ялинки в іншому місці цього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram