ГоловнаКультура

Українські документальні фільми покажуть в Іспанії

У програмі фестивалю - "Українські шерифи", "Жива ватра" і "Головна роль".

Українські документальні фільми покажуть в Іспанії
Фото: DocudaysUA

З 1 по 3 вересня, під час міжнародного турне, Мадрид відвідає фестиваль "Побачити Україну: DocudaysUA мандрує світом".

Про це повідомляють організатори фестивалю.

Покази за участю авторів фільмів проходитимуть у кінотеатрі Cineteca Madrid, що спеціалізується на авторському та документальному кінематографі. Там покажуть три фільми-призери міжнародних кінофестивалів, які в останні роки відкривали світові українську документалістику.

Серед представлених фільмів:

- "Українські шерифи" (2015) режисера Романа Бондарчука. У 2015 році на Амстердамському міжнародному документальному кінофестивалі фільм отримав спеціальний приз журі, а в 2016-му був висунутий Україною на премію "Оскар" як найкращий фільм іноземною мовою.

- Створена за підтримки Держкіно художня стрічка про життя пастухів українських Карпат "Жива ватра" (2014 року) режисера Остапа Костюка. У 2015 році стрічка отримала спеціальну нагороду журі Канадського міжнародного фестивалю документального кіно Hot Docs, а також була визнана найкращим документальним фільмом 18-го Міжнародного кінофестивалю для дітей та юнацтва Olympia в Греції. 

- Фільм "Головна роль" (2016) режисера Сергія Буковського. У 2017 році стрічка отримала Національну кінопремію "Золота Дзиґа", на 8-му Одеському міжнародному кінофестивалі отримала нагороду в номінації "Найкращий європейський документальний фільм" і Приз за "Найкращу акторську роботу" (Ніна Антонова).

Після показів пройдуть зустрічі та обговорення фільмів з їх авторами.

Також DocudaysUA планує відвідати Францію та Німеччину в 2017-2018 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram