ГоловнаКультура

Стало відомо лауреата премії Hugo 2017 за найкращу науково-фантастичну книгу року

Удруге поспіль премію отримує американська письменниця Нора Джемісін.

На конвенції WorldCon, яка цьогоріч проходила в Гельсінкі, оголосили переможця премії Hugo в галузі наукової фантастики.

З повним списком переможців можна ознайомитися на офіційному сайті премії.

Нора Джемісін отримала премію за черговий том циклу технофентезі "Зламана Земля", що розповідає про глобальний катаклізм у вигаданому світі.

Джемісін - американська письменниця-фантаст і блогер. У 2010 році її дебютний роман "Сто тисяч королівств" (англ. The Hundred Thousand Kingdoms) було номіновано на премії Неб'юла, Hugo і World Fantasy Award, і отримав премію Локус у номінації "Дебютний роман".

Фото: The Verge

Серед переможців в останні роки переважають жінки. Цього разу вони отримали практично всі нагороди, в тому числі для редакторів, художників і початківців авторів. Призери цього року - "Кожне серце - двері" Шеннон Макгвайр, цикл "Барраяр" Лоїс Макмастер Буджолд і збірник есеїв Урсули Ле Гуїн "Світи - моя справа".

Як повідомляє видання The Verge, цього року премію отримала сама премія Hugo. Представник Книги рекордів Гіннесса прибув на церемонію, щоб оголосити, що Hugo відтепер найбільш "довгограюча" фантастична нагорода в історії.

Hugo Award - премія в галузі наукової фантастики, заснована в 1953 році. Названа на честь Х'юго Гернсбека - засновника першого науково-фантастичного журналу "Захоплюючі історії" (англ. Amazing Stories). Премія присуджується за найкращі твори в жанрі наукової фантастики та фентезі, опубліковані англійською мовою в попередньому році. Номінантів і переможців вибирають за результатами голосування зареєстрованих учасників Всесвітнього конвенту любителів фантастики WorldCon.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram