ГоловнаКультура

HBO запропонував $250 тисяч хакерам, які викрали сценарії "Гри престолів"

Кіберзлочинці вимагають $6 млн.

HBO запропонував $250 тисяч хакерам, які викрали сценарії "Гри престолів"

Американський кабельний телеканал HBO запропонував хакерам, які викрали сценарій нових епізодів серіалу "Гра престолів", $250 тисяч у біткойнах за тижневе відтермінування для виконання висунутих вимог.

Про це пише MarketWatch з посиланням на повідомлення, надіслане одним із співробітників IT-служби телеканалу хакерам.

Хакери, які викрали у HBO 1,5 терабайта даних, зокрема сценарії декількох епізодів "Гри престолів", зажадали від керівництва телеканалу $6 млн у біткойнах. Хакери дали HBO три дні, погрожуючи оприлюднити викрадені дані.

Джерело, знайоме з перебігом розслідування хакерської атаки, повідомило MarketWatch, що електронний лист співробітника IT-служби HBO є тактичним кроком, і компанія зовсім не намагалася взаємодіяти з хакерами. Телеканалу знадобився додатковий час, щоб оцінити масштаб розкрадання інформації.

В електронному повідомленні йдеться, що HBO не володіє необхідною інфраструктурою для того, щоб зробити великий платіж в криптовалюті біткойн.

"Щоб показати чесність наших намірів, ми готові взяти зобов'язання виплатити $250 тис. як премію за виявлені помилки у ПЗ, щойно зможемо створити необхідний обліковий запис і придбати біткойни", - написав співробітник IT-служби HBO.

У повідомленні телеканалу немає слова "викуп". Замість цього робиться акцент на тому, що це "премія за виявлені помилки в ПЗ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram